Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη - Αντιφασιστική διαδήλωση στη Νέα Φιλαδέλφεια [φωτο]

Εκατοντάδες πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας, το απόγευμα της Πέμπτης 19 Σεπτέμβρη, στείλαμε ηχηρό μήνυμα πως η Φασιστική Δολοφονική Βία των Νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής και του συστήματος που τους τρέφει θα μας βρει απέναντι. Αποφασισμένους, ενωμένους και ενδυναμωμένους.
Η εντεταλμένη από το Κεφάλαιο Κυβέρνηση Σαμαρά μέσω των "εκτελεστικών τους οργάνων", των Φασιστών της Χρυσής Αυγής, δολοφόνησαν τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα. Λίγο καιρό πριν δολοφονήθηκε ο Θανάσης Καναούτης για ένα εισητήριο. Θάνατοι που συμπληρώνουν τους χιλιάδες θανάτους "αυτοκτονημένων" συμπολιτών μας από το Κράτος και το Παρακράτος. Δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα όσο το αίμα παραμένει νωπό. Όσο οι δολοφονίες αγωνιστών συνεχίζονται. Όσο ο λαός βρίσκεται στο εκτελεστικό απόσπασμα. 

Μόνο με συλλογικό αγώνα θα τους ανατρέψουμε!

Περισσοτερες φωτογραφιες...

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ευτυχία Παπαλουκά : Σχετικά με τις απολύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ



Μετά τη συστηματική και μεθοδευμένη - από καλοπληρωμένα επιτελεία επικοινωνιολόγων και εντεταλμένων δημοσιογραφο-παπαγάλων - απαξίωση των εργαζομένων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα, οι αναφορές από πλευράς της Κυβέρνησης σχετικά με το νέο κύμα απολύσεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, εφαρμόζονται στην πράξη.

Η επέλαση κεφαλαίου-τραπεζικών ομίλων-μεγαλοεργολάβων και του πολιτικού τους προσωπικού, σε κάθε τι Δημόσιο και Λαϊκό, δε θα μπορούσε να μην έχει ως μία εκ των κορυφαίων στιγμών την επίθεση στη «μήτρα» που γεννά τα νέα μυαλά, τους νέους πολίτες, στον κατεξοχήν φορέα της πνευματικής ανάπτυξης και της προόδου, στη Δημόσια Παιδεία.

Μετά τις απολύσεις στην, ούτως ή άλλως ασθμαίνουσα, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μετά την εν μία νυκτί κατάργηση ολόκληρων κλάδων και ειδικοτήτων (και των αντίστοιχων οργανικών θέσεων) στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, τώρα ήρθαν και οι ανακοινώσεις που αφορούν τις απολύσεις στα Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις αυτές, η Κυβέρνηση «πετάει στο δρόμο» το 70% των υπαλλήλων υποστηρικτικού προσωπικού των ΑΕΙ και ΤΕΙ Πανελλαδικά - κυρίως υπάλληλοι ιδιωτικού και αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.).

Αυτό πρακτικά τι σημαίνει;


  • Χιλιάδες επιπλέον άνεργοι, ακόμα πιο δραματική η κατάσταση της ελληνικής πραγματικότητας

  • Απογύμνωση των ΑΕΙ και ΤΕΙ από προσωπικό απαραίτητο προκειμένου να εξυπηρετούνται οι διοικητικές και εκπαιδευτικές ανάγκες, άρα υπολειτουργία των σχολών

  • Κατάργηση της Έρευνας στα Πανεπιστήμια

(αξίζει να επισημανθεί ως παράδειγμα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με ερευνητικά προγράμματα παγκοσμίου βεληνεκούς, όπου το γεγονός ότι από τους 850 εργαζομένους τίθενται σε διαθεσιμότητα οι 500, αναστέλλει ουσιαστικά τη λειτουργία του στο τομέα της έρευνας)

  • Ισοπέδωση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου

  • Μονοπώλια και ολιγοπώλια των ισχυρών, και στον τομέα της Παιδείας, εις βάρος του λαού


Οι απολύσεις προσωπικού στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και στα σχολεία, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μεμονωμένο «χτύπημα». Έρχονται ως συνέχεια του κλεισίματος της ΕΡΤ, των λουκέτων σε δημόσια νοσοκομεία, των απολύσεων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έρχονται για να συμπληρώσουν το κλίμα απελπισίας και οδύνης, μιας κοινωνίας, ενός λαού σε κρίση.

Τη στιγμή που το μέλλον για εμάς τους νέους φαντάζει αβέβαιο…

Τη στιγμή που καταπατάται κάθε εργασιακό δικαίωμα κι ας έχει κερδηθεί με αίμα και αγώνες…

Τη στιγμή που οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους γίνονται αριθμοί και δε συνάδουν με το “success story” τους…

Αυτή είναι η στιγμή που προβάλλει ως απαίτηση η συσπείρωση του δοκιμαζόμενου λαού σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο. Φορείς, συλλογικότητες και πολίτες όλοι μαζί, μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε.

Ανατρέπουν τις ζωές μας! Πάμε να τους ανατρέψουμε!

Ευτυχία Παπαλουκά – ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

04/09/13 - 21η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας (συνοπτική ενημέρωση, κεντρικά σημεία)



Πριν από την έναρξη της συζήτησης των σημερινών θεμάτων, εκτός ημερησίας διατάξεως, θεώρησα σκόπιμο να θέσω το ζήτημα της μη συμμετοχής του δημοτικού συμβουλίου στις κινητοποιήσεις για το κλείσιμο του Γ.Ν. Πατησίων. Ενημέρωσα τους παρευρισκόμενους πολίτες για τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και καυτηρίασα την απουσία κάθε αντίδρασης εκ μέρους των αιρετών του Δήμου μας, η οποία έγινε, φυσικά, αισθητή και κατακρίθηκε δημοσίως και από μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Πατησίων.

Πρώτο και κορυφαίο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η 3η αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2013. Υπήρχαν σοβαρότατες παρατυπίες και η Διοίκηση αναγκάστηκε να το αποσύρει για τρίτη φορά και θα επανεισαχθεί (4η επανεισαγωγή) σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα, ακολουθούμενη από γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Τρίτη 3-9-13, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κλειδαμπαρωμένο Γ.Ν. Πατησίων, εργαζόμενων και φορέων [Φωτο]

 Ο αγώνας συνεχίζεται...



Τρίτη 27 Αυγούστου - Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και Διαδήλωση κατά του κλεισίματος του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων

Κατόπιν καλέσματος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων, κατοίκων της περιοχής και φορέων, ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου και στην ισοπέδωση της Δημόσιας Υγείας, το απόγευμα της Τρίτης 27 Αυγούστου στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας, στα Άνω Πατήσια. Το παρών έδωσαν οργανωμένα το Κίνημα Δεν Πληρώνω, το Παμε, ο Συριζα και η Ανταρσυα, όπως επίσης συνδικαλιστές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην ομιλία μου συντάχθηκα με την άποψη πως η ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών σε τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία και η Αυτοδιοίκηση, αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να διακοπεί η εντεινόμενη εξαθλίωση του λαού. Επίσης, αναφέρθηκα στην ευθύνη που αναλογεί σε όλους όσοι είμαστε αιρετοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπροστά στην κτηνωδία που εξελίσσεται εις βάρος των πολιτών. Υποστήριξα, για ακόμα μία φορά, την παγιωμένη άποψή μου πως είναι υποχρέωσή μας να είμαστε παρόντες και ενεργοί στις λαϊκές μάχες που δίνονται στις τοπικές μας κοινωνίες. Τα εύηχα λόγια στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τα ψηφίσματα κατά του ενός ή του άλλου αντιλαϊκού μέτρου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση μεν, είναι ανούσια και άχρηστα δε, εφόσον δε συνοδεύονται από αντίστοιχες δράσεις και πράξεις. 

Ευτυχία Παπαλουκά - ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας