Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Περιφρούρηση των Ιατρείων του ΕΟΠΥΥ Νέας Φιλαδέλφειας

Περιφρούρηση των Ιατρείων του ΕΟΠΥΥ Νέας Φιλαδέλφειας

Από σήμερα, εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι περιφρουρούν τις μονάδες ΕΟΠΥΥ. 
Στηρίζουμε όλοι και με τη φυσική μας παρουσία. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Με τον Άρη Βασιλόπουλο, επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υπ. Δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

περισσότερες φωτογραφίες στη συνέχεια της ανάρτησης...

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ο Αντώνης Παπαλουκάς υπ. Περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την ΑΝΑΣΑ

Ο αδερφός μου Αντώνης Παπαλουκάς θα είναι υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με την ΑΝΑΣΑ και υπ. Περιφερειάρχη τον Αντώνη Γάκη.

Μαζί με τον Αντώνη Παπαλουκά εθελοντές στη διοργάνωση του Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας

Δημοσιεύω κάποια βιογραφικά στοιχεία και εύχομαι επιτυχία.

"Γεννήθηκα στις 5 Φεβρουαρίου του 1992 και κατοικώ στην Νέα Φιλαδέλφεια . Προέρχομαι από προσφυγική οικογένεια της Μικράς Ασίας.Οι γονείς μου είναι ο Χαράλαμπος Παπαλουκάς και η Όλγα Τσουκαλά . Η αδερφή μου Ευτυχία Παπαλουκά είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στον δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας .
Η δευτερή μου κατοικία είναι στα Κύθηρα , όπου περνάω απο τα παιδικά μου χρόνια αρκετό χρονικό διάστημα στο νησί και παρόλο που δεν κατάγομαι από εκεί έχει γίνει μέρος της ζωής μου. Αποφοίτησα από το 2ο γενικό λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας όπου έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις και πλέον είμαι τελειόφοιτος στο τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης στο πανεπιστήμιο του Πειραιά ,στο οποίο έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια σχετικά με τον χρηματοοικονομικό και αναλογιστικό τομέα. Είμαι πτυχιούχος αγγλικών και ιταλικών .
Τα ενδιαφέροντά μου κινούνται γύρω από τον αθλητισμό . Από μικρή ηλικία συμμετείχα σε ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ της περιοχής μου καθώς επίσης παίρνω μέρος σε αγώνες μπίτς βόλλευ και επιπλέον ασχολούμαι με τις καταδύσεις.
 Έχω συνεισφέρει εθελοντικά στη διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, δρομικών αγώνων και πιστεύω στη σημασία της ενεργοποίησης του κάθε πολίτη στα πλαίσια μιας κοινωνίας όλων για όλους.
 Σήμερα ξεκινάω έναν νέο αγώνα με την υποψηφιότητά μου στις περιφερειακές εκλογές της Αττικής , με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Αντώνη Γάκη και την ΑΝΑΣΑ στον Κεντρικό Τομέα,  ο οποίος περιλαμβάνει τις περιοχές : Κολωνάκι ,Ψυρρή , Κεραμεικό ,Γκάζι , Πετράλωνα , Θησείο , Κουκάκι ,Εξάρχεια,Γκύζη, Ακαδημία,Χίλτον , Πλάκα , Κολωνό , Σεπόλια , Πατήσια , Κεψέλη , Αμπελόκηπους , Παγκράτι , Βύρωνα ,Νέο Κόσμο, Δάφνη , Υμηττό , Ζωγράφου , Ηλιούπολη , Καισαριανή, Γαλάτσι , Άγιο Ελευθέριο , καθώς και Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα, την περιοχή που γεννήθηκα και ζω."

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ευτ. Παπαλουκά: Αλληλεγγύη & πολιτική ανυπακοή - Συνέντευξη στην «Αττική free press»

Ευτ. Παπαλουκά: Αλληλεγγύη & πολιτική ανυπακοή - Συνέντευξη στην «Αττική free press»



Είναι πολύ σπάνιο στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην εποχή μας μια κοπέλα μόλις 20 ετών να ασχολείται ενεργά με τα κοινά και ιδιαίτερα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους. Η Ευτυχία Παπαλουκά όμως κατάφερε παράλληλα με τις σπουδές στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών να εκλεγεί στο δημοτικό συμβουλίου του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, αποτελώντας το νεαρότερο μέλος του, αφού γεννήθηκε μόλις το 1990.

στον Κώστα Μοσχολιό (mosxolios@attikipress.gr )

Παράλληλα, με την εμπειρία της ως δημοτική σύμβουλος, η Ευτυχία Παπαλουκά συμμετέχει σε όλες τις δράσεις που διοργανώνει το «Κίνημα δεν πληρώνω», τις οποίες αποκαλύπτει στη συνέντευξη, που παραχώρησε στην «Αττική free press», όπου εκτός των άλλων μιλάει για τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, σχολιάζει τις εξελίξεις στη χώρα μας, την πορεία του ΠΑΣΟΚ, τη σύλληψη Τομπούλογλου, ενώ θέτει και τις προτεραιότητες της για τη Ν. Φιλαδέλφεια, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Υπάρχει χώρος στην πολιτική για μια γυναίκα; Είσαι ικανοποιημένη από τον βαθμό συμμετοχής των Ελληνίδων στα κοινά;

«Η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά έχει άμεση σχέση με την οικονομία και τις κοινωνικές συνθήκες μιας χώρας. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο, στην Ελλάδα της ανεργίας και της ανέχειας, για τους απλούς πολίτες που αγωνιούν καθημερινά για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, το να ασχολούνται με τα δημόσια ζητήματα. Αυτή τους η ενασχόληση κατά βάση περιορίζεται στο να παρακολουθούν τα δελτία ειδήσεων και να αναθέτουν με την ψήφο τους στις εκλογές σε κάποιο πολιτικό φορέα να τους εκπροσωπεί, κάτι που είναι εκ του αποτελέσματος καταστροφικό.

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα, όταν μιλάμε πιο ειδικά για τις γυναίκες. Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης το γυναικείο φύλο είναι αυτό που βάλλεται περισσότερο. Η ανεργία στις γυναίκες είναι ακόμα μεγαλύτερη απ’ ό,τι στους άντρες. Η ενδοοικογενειακή βία και ο σεξισμός στο σπίτι και στον χώρο εργασίας βρίσκουν ακόμα πιο πρόσφορο έδαφος, λόγω των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών. Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο και στην πολιτική ζωή. Ήταν ούτως ή άλλως εχθρικό πεδίο η πολιτική σκηνή για εμάς τις γυναίκες, τώρα τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Αυτό όμως θα ανατραπεί μόνο μέσω της προσπάθειας και της συμμετοχής μας στα κοινά και μόνο αν δεν αφήσουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια να μας νικήσουν και να μας αποτρέψουν».

Πιστεύεις πως το 2014 θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο ή προβλέπεις ραγδαίες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις;

«Τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός χάνει διαρκώς κεκτημένα του. Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, όπως η Παιδεία και η Υγεία, εμπορευματοποιούνται. Εργασιακά δικαιώματα, που είχαν κατακτηθεί με αγώνες δεκαετιών, καταργούνται με μερικές υπογραφές. Η ανεργία και η έλλειψη προοπτικής καταδικάζει νέους ανθρώπους, αλλά και οικογενειάρχες στη μετανάστευση. Συνάνθρωποί μας ζουν επί χρόνια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λες και είμαστε στον μεσαίωνα και οι άστεγοι διαρκώς αυξάνονται. Το πολιτικό προσωπικό είναι πολύ κατώτερο των περιστάσεων, λειτουργεί προδοτικά και ξεπουλάει γη και ύδωρ στο όνομα της “εξυγίανσης”, ενώ κάθε μέρα βγαίνουν στο φως οικονομικά σκάνδαλα των πολιτικών.

Σίγουρα τα πράγματα δεν θα αλλάξουν προς το καλύτερο από μόνα τους. Αντιθέτως, είναι κοινός τόπος πλέον πως η καθημερινότητά μας θα συνεχίσει να χειροτερεύει, την ίδια στιγμή που πολυεθνικές και τραπεζικοί όμιλοι βλέπουν τα κέρδη τους να πολλαπλασιάζονται εις βάρος μας. Η μόνη λύση μπορεί να είναι ο ίδιος ο λαός. Μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, μέσω της ενεργοποίησής μας και της οργάνωσής μας. Με πολιτικά προτάγματα την κοινωνική αλληλεγγύη και την πολιτική ανυπακοήΚίνημα Δεν Πληρώνω, Ευτυχία Παπαλουκά και αντίσταση πρέπει να διεκδικήσουμε συλλογικά όσα δικαιωματικά μας ανήκουν».

Κίνημα «Δεν πληρώνω»: Κόμμα, κίνημα, σύλλογος; Τι είναι ακριβώς;

«Προσωπικά γνώρισα το Κίνημα “Δεν Πληρώνω” στις κινητοποιήσεις για να παραμείνει ανοιχτό το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, που εξυπηρετούσε πολλούς δημότες της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, αλλά και των γύρω Δήμων. Όπως όλοι, πριν από αυτό, γνώριζα πως πρωτοστατεί εδώ και πάνω από 4 χρόνια στους αγώνες για ελεύθερη δωρεάν μετακίνηση όλων των πολιτών στους εθνικούς μας δρόμους, που με κατάπτυστες συμβάσεις έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες και αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε πανάκριβα διόδια.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω ξεκίνησε ως ένα ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα από τη βάση και πλέον είναι πολιτικό κόμμα, συμμετέχει στις Εθνικές εκλογές, στις Ευρωεκλογές αλλά και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Μάλιστα στις τελευταίες Εθνικές εκλογές συγκέντρωσε περίπου 60.000 ψήφους (1%). Τα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης για Δημόσια Δωρεάν Υγεία και διαθέτουμε Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης (στην οδό Καυτατζόγλου στα Πατήσια) όπου γίνεται η κοινωνική αλληλεγγύη πράξη.

Παλεύουμε για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Επανασυνδέουμε καθημερινά το ρεύμα σε 100 σπίτια σε όλη την Ελλάδα (έχουν γίνει δεκάδες επανασυνδέσεις και στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας). Το ίδιο κάνουμε και για το νερό. Πρωτοστατούμε στον αγώνα κατά των κατασχέσεων για χρέη σε τράπεζες και κράτος. Δεν θα αφήσουμε κανένα συνάνθρωπό μας στο έλεος αυτών που μας καταδυναστεύουν».

Πολλοί, όμως, σας χαρακτηρίζουν ως άλλη μια «συνιστώσα» του ΣΥΡΙΖΑ…

«Προφανώς αυτό συμβαίνει λόγω άγνοιας. Πέραν των μεγάλων διαφορών του Κινήματος “Δεν Πληρώνω” με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά σε πολιτικές θέσεις, εμείς αποτελούμε ένα κίνημα που συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη και συγκρούεται μετωπικά με τα μεγάλα συμφέροντα τα οποία έχουν καταδικάσει το λαό μας στη φτώχεια. Τέλος, η ανεξάρτητη κάθοδός μας στις δύο τελευταίες Εθνικές εκλογές αποδεικνύει του λόγου το αληθές».

Ως πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ, ποια είναι η γνώμη σου για την εξέλιξή του;

«Στο ΠΑΣΟΚ πίστεψε η πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας. Ξεκίνησε ως ένα κόμμα για το λαό, μιλούσε για κοινωνική δικαιοσύνη και για ανάπτυξη, έδωσε ελπίδα στον κόσμο. Δυστυχώς η ιστορική ευθύνη του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστια, με δεδομένη τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός. Όσον αφορά εμένα, έχω διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ από το 2009-10, πριν από την εκλογή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και πριν καν κλείσω τα 20 μου έτη».

Πώς θα αξιολογούσες τη σχέση σου με την Αυτοδιοίκηση, μετά από 4 χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας;

«Η Τοπική αυτοδιοίκηση για εμένα θα έπρεπε να λειτουργεί ως θεσμικό κέντρο των πολιτών, ως ο κοντινότερος φορέας στον πολίτη. Από αυτή τη σκοπιά βλέπω τα πράγματα και ονειρεύομαι μια αυτοδιοίκηση που δεν θα είναι απλά ο διαχειριστής της χρεωκοπίας του κεντρικού κράτους και της μετακύλισής της στους Δήμους και κατ’ επέκταση στις τοπικές κοινωνίες. Πρέπει να μπούμε σαν δίκτυ προστασίας ανάμεσα στο κράτος της αδιαφάνειας και της εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων και στον πολίτη που από μόνος του είναι ανίσχυρος.

Τα τελευταία 4 χρόνια ως δημοτική σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και ως ενεργός πολίτης προσπαθώ να είμαι ουσιαστική βοηθώντας στην επίλυση τοπικών ζητημάτων αλλά και με την ενεργή μου συμμετοχή σε κινήσεις πολιτών, κινηματικές διαδικασίες και λαϊκές διεκδικήσεις. Αξιοποιώ το θεσμικό μου ρόλο προκειμένου να Ευτυχία Παπαλουκάενισχύσω με την παρουσία μου και τη συστράτευσή μου το κίνημα αντίστασης, εκείνο το οποίο θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σωτηρία του λαού μας».

Πού θεωρείς ότι πάσχει περισσότερο αυτός ο δήμος και ποιο είναι το όραμά σου για την πόλη;


«Το κυριότερο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η κλιμακούμενη φτωχοποίηση των συμπολιτών μας. Ήδη με το Κίνημα Δεν Πληρώνω στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης είμαστε στο πλευρό των εχόντων ανάγκη δημοτών σε καθημερινή βάση, επανασυνδέοντας το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά που η ΔΕΗ το έχει κόψει. Η κοινωνική πολιτική του δήμου τα τελευταία χρόνια -και μάλιστα εν μέσω κρίσης- δεν επαρκεί και δεν είναι ουσιαστική. Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία σε καμία υπηρεσία του δήμου σχετικά με τους απόρους και γενικά τους ευάλωτους δημότες και ως εκ τούτου η όποια κοινωνική πολιτική γίνεται με λογικές πελατειακές, του πολιτικάντη που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν προκειμένου να εκμεταλλευτεί τον πόνο και την ανάγκη των διπλανών του.

Πέρα από αυτά τα ζητήματα σε σχέση με τα οποία είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη, επιγραμματικά θα πρέπει να αναφέρω το ζήτημα της προστασίας και αξιοποίησης του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας προς όφελος των κατοίκων και του περιβάλλοντος, το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ, την παντελή έλλειψη χώρων άθλησης της νεολαίας παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων των τοπικών αθλητικών συλλόγων, την διευθέτηση της επαναλειτουργίας του 1ου Δημοτικού σχολείου “Σπαθάρη”, του οποίου οι μαθητές εδώ και χρόνια αναγκάζονται να μετακινούνται με επενοικιασμένα πούλμαν σε άλλη σχολική εγκατάσταση σε καθημερινή βάση και άλλα πολλά, που για να τα αναφέρω θα έκανα κατάχρηση των σελίδων σας».

Το υπό ανέγερση γήπεδο της ΑΕΚ αποτελεί «πανάκεια» για τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει η περιοχή;

«Σίγουρα όχι. Θα δώσει χαρά στους φίλους της ομάδας, θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την αγωνιστική άνοδο της ΑΕΚ και τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής πιθανότατα θα αυξήσουν τις δουλειές τους. Από εκεί και πέρα τα προβλήματα των δημοτών επί της ουσίας και η επίλυσή τους δεν εξαρτάται από τη δημιουργία ή όχι του γηπέδου».

Το σχόλιό σου για τη σύλληψη του πρώην διοικητή του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Φιλαδέλφειας και εν δυνάμει δημάρχου Χάρη Τομπούλογλου;


«Δε θα ήθελα να μιλήσω προσωπικά για τον κ. Τομπούλογλου, δεδομένου ότι εκκρεμεί η δίκη. Θα ήθελα να τοποθετηθώ συνολικά όσον αφορά στην αδιαφάνεια στη δημόσια διοίκηση και στα σκάνδαλα που αφορούν χρηματισμό και στα οποία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα παλαιάς κοπής, αμφίβολου προσωπικού ήθους, αλλά κυριότερα με μακρά διαδρομή στα κόμματα εξουσίας τα οποία τόσα χρόνια καταλήστευαν τον ελληνικό λαό και με τις πολιτικές τους εξυπηρετούσαν συμφέροντα ημετέρων μεγαλοκαρχαριών. Συνεπώς τέτοιου είδους συλλήψεις δεν με εκπλήσσουν επί της ουσίας, ούτε και με εκπλήσσει το γεγονός ότι τόσα χρόνια τα σκάνδαλα αυτά κουκουλώνονταν».

Θα πολιτευτείς εκ νέου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και με ποια παράταξη;


«Ναι. Θα είμαι εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με τη δημοτική παράταξη “Δύναμη Πολιτών” και υποψήφιο Δήμαρχο τον Άρη Βασιλόπουλο».

Νέα Φιλαδέλφεια - συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ

Την Παρασκευή 31 Γενάρη πραγματοποιήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία ενάντια στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ. 

περισσότερες φωτογραφίες στη συνέχεια της ανάρτησης...