Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία Αθήνας - Σάββατο 22 Μάρτη (φωτογραφίες)

Ο Άρης Βασιλόπουλος και η Δύναμη Πολιτών στο δρόμο, ενάντια στον Φασισμό 

 Το Σάββατο 22 Μάρτη πάνω από 4.000 κόσμος έδωσε αγωνιστικό “παρών” στην αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία της Αθήνας. Τα μπλοκ του Αντιφασιστικού Συντονισμού και της Πρωτοβουλίας Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης μαζί με αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές και τοπικές συλλογικότητες, δημοτικές κινήσεις κλπ. ήταν ιδιαίτερα μαζικά, βάδισαν από τα Προπύλαια στην Ομόνοια, όπου ενωθήκαμε με τους υπόλοιπους διαδηλωτές και σχηματίστηκε κοινή πορεία ως τη Βουλή. Ανάμεσα στους διαδηλωτές δεν θα μπορούσε να μην βρεθεί και η δημοτική παράταξη Δύναμη Πολιτών με τον επικεφαλής της και υπ. Δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρη Βασιλόπουλο, συνεχίζοντας με συνέπεια την αγωνιστική δράση ώστε να απαλλάξουμε τις γειτονιές μας από το φασιστικό μίσος που τις δηλητηριάζει.





Ο Άρης Βασιλόπουλος και η Δύναμη Πολιτών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας στις λαϊκές αγορές

Στα πλαίσια των εξορμήσεων της Δύναμης Πολιτών στις γειτονιές της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, πλαισιωμένος από στελέχη τηςπαράταξης, βρέθηκε την Τρίτη 18 Μάρτη στις λαϊκές αγορές τόσο της κεντρικής Φιλαδέλφειας όσο και της Αγίας Μαρίνας.

Σκοπός μας είναι η προσωπική, φυσική επαφή με κάθε δημότη και κάτοικο. Προσδοκούμε στο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, προκειμένου να συναντηθούμε και να μιλήσουμε με τον κόσμο της περιοχής, να κάνουμε γνωστές ευρέως τις θέσεις μας αλλά και να προτείνουμε λύσεις στα τοπικά ζητήματα, σε συνδυασμό με την γενικότερη πολιτική ανατροπή, για την οποία αγωνιζόμαστε.

 Οι λαϊκές αγορές της Τρίτης δεν θα μπορούσαν να μην αποτελέσουν δυο από τους πρώτους σταθμούς αυτής της διαδρομής που ξεκινήσαμε, προκειμένου να βρεθούμε, καθώς περνούν οι μέρες, σε κάθε γωνιά της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας και να μεταδώσουμε το μήνυμα της ανατροπής και την ελπίδα της αλλαγής για την πόλη μας.


Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης επισκεφθήκαμε το Δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας. Συναντήσαμε τους εργαζόμενους, τους μοιράσαμε ανακοίνωσή μας σχετικά με τις διαθεσιμότητες στους ΟΤΑ και συζητήσαμε μαζί τους, καταγγέλλοντας την επέλαση που λαμβάνει χώρα εις βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Δήλωση προσχώρησης της Ευτυχίας Παπαλουκά στη Δύναμη Πολιτών



Γιατί με τη Δύναμη Πολιτών και τον Άρη Βασιλόπουλο:





- Επειδή η εμπειρία από τη θητεία μου στο τρέχον Δημοτικό συμβούλιο με έπεισε ότι 
απαιτούνται ρήξεις σε επίπεδο πολιτικών επιλογών και ανανέωση σε επίπεδο προσώπων προκειμένου η πόλη μας να αποκτήσει πνοή.

- Επειδή γνώρισα τους συναγωνιστές της Δύναμης Πολιτών και τον Άρη Βασιλόπουλο στην κοινωνία, στις γειτονιές, στις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση που υφίσταται κάθε τι δημόσιο και λαϊκό. Όχι σε κλειστά γραφεία, όχι σε καφέ «παραγόντων», όχι «παζαρεύοντας» ψήφους.

- Επειδή δεν μπορώ να παρακολουθώ αμέτοχη όλο το παλιό πολιτικό σύστημα που βρίσκεται σε αποσύνθεση, τόσο τοπικά όσο και κεντρικά, να προσπαθεί να «απεκδυθεί των ευθυνών του» και να αυτοπαρουσιαστεί ως κάτι το «νέο» και «διαφορετικό» που θα δώσει λύσεις σε προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε.

- Επειδή δεν μπορώ να μην αντιδράσω στη σκόπιμη προσπάθεια «από-πολιτικοποίησης» των Αυτοδιοικητικών εκλογών, που συσκοτίζει την πραγματικότητα στους πολίτες. Τη στιγμή που η εφαρμογή του Καλλικράτη, σε συνδυασμό με τα μνημόνια, οδηγεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομική αλλά και θεσμική διάλυση, όσοι υποψήφιοι «νίπτουν τας χείρας τους» και δηλώνουν «ανεξάρτητοι» και «απολίτικοι απλοί δημότες», όσοι θέλουν να πολιτεύονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν τοποθετούν εαυτούς ευθέως απέναντι στην επέλαση εις βάρος της Αυτοδιοίκησης και ενάντια στην μετατροπή της από θεσμικό κέντρο των πολιτών σε έναν διαχειριστικό φορομπηχτικό μηχανισμό, δεν έχουν πρόθεση να υπερασπιστούν ούτε την Αυτοδιοίκηση, ούτε τα συμφέροντα του Δήμου μας.

- Επειδή ο επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υπ.Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος είναι ένα πραγματικά ικανό και άξιο πρόσωπο. «Ικανός και άξιος» στις παρούσες συνθήκες είναι μόνο όποιος συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στη δημιουργία και ανάπτυξη ενός πολιτικού κινήματος αντίστασης, ανατροπής και κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη, μακριά από λογικές ανάθεσης και παραγοντισμούς. Άξιος είναι μόνο όποιος θέτει ως στόχο της δράσης του την ενεργοποίηση των ίδιων των πολιτών και προωθεί την αυτοοργάνωσή τους στον αγώνα για ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Αυτό κάνει ο Άρης Βασιλόπουλος μπαίνοντας ως επικεφαλής στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.

- Επειδή η δημοτική παράταξη Δύναμη Πολιτών, με όλα τα άξια στελέχη της να προσφέρουν ανιδιοτελώς στη συλλογικότητα και τελικά στην κοινωνία, από τους ιδρυτές που στηρίζουν την παράταξη με τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία τους, μέχρι τους νεότερους που φέρνουν μαζί τους όλο το πάθος για την αλλαγή, αποτελεί υπόδειγμα δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης. Με θεσμισμένες δημοκρατικές διαδικασίες και όργανα, κοινή στόχευση όλων των μελών της και συλλογικό αγώνα για την επίτευξη των στόχων που τίθενται προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας.

Αυτοί είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους συστρατεύομαι κι εγώ δίπλα στη Δύναμη Πολιτών και τον Άρη Βασιλόπουλο, γι’ αυτό και θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος, στο ψηφοδέλτιο της Ελπίδας, της Ανατροπής, της Νίκης!



Ευτυχία Χ. Παπαλουκά - Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη Δύναμη Πολιτών