Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ του Παγκοσμίου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς

Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη τακτική συνεδρίαση του νέου ΔΣ του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς. Το σώμα συγκροτήθηκε αποτελούμενο από τα εξής μέλη: Πρόεδρος του Ιδρύματος ο Δήμαρχος Αριστείδης Βασιλόπουλος, αντιπρόεδρος η δημοτική σύμβουλος Ευτυχία Παπαλουκά, τακτικά μέλη του ΔΣ οι: Αντωναρόπουλος Χρήστος δημοτικός σύμβουλος, Μοδέ Αναστασία δημότης-κάτοικος, Κουνάδης Παναγιώτης δημότης-κάτοικος, Τσιλίκουνα Ευαγγελία δημότης-κάτοικος, Παπαδοπούλου Ελπίδα εκπρόσωπος του συλλόγου Ποντίων, Αντωνόπουλος Ιωάννης εκπρόσωπος του συλλόγου ΟΑΣΗ και Σεφεριάδου Δήμητρα εκπρόσωπος των εργαζομένων του Π.Π.Ι.Ε.Δ. Στις συνεδριάσεις του ΔΣ θα καλούνται πάντα και θα συμμετέχουν με δικαίωμα λόγου και άποψης, όπως αποφασίστηκε από το σώμα, και όλα τα αναπληρωματικά μέλη. Επιθυμία μας είναι η σταδιακή εμπλοκή και ενεργοποίηση όλων όσων επιθυμούν να προσφέρουν στο Ίδρυμα και στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού, αφιερώνοντας χρόνο και δυνάμεις για την ανάδειξή του. Οι δημότες θα ενημερώνονται συστηματικά για τις αποφάσεις του ΔΣ και για την υλοποίησή τους μέσω δράσεων και πρωτοβουλιών και θα καλούνται να τις πλαισιώνουν, καθώς η εξωστρέφεια είναι θεμελιώδες στοιχείο για τη λειτουργία του Παγκοσμίου Πολιτιστικού Ιδρύματος και την αξιοποίηση του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού - ενός από τα πιο σπουδαία λαογραφικά μουσεία της χώρας μας.


Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

«ΑΛSOS ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΑΛΣΟΣ, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ» - πρώτη εξόρμηση την Κυριακή 19 Οκτωβρίου

Επιστολή του Δημάρχου για το Άλσος


Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητές συμπολίτισσες, 

 Έχουμε την τύχη να κατοικούμε και να ζούμε γύρω από το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, ένα ζωτικό πνεύμονα για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Αυτό το δάσος, που υπερασπίστηκαν οι προηγούμενες γενιές σε πολύ δύσκολα χρόνια, τώρα κινδυνεύει να πέσει στα χέρια ιδιωτών και να αφανιστεί. Αυτό το δάσος, που έγινε το σκηνικό για τις περιπέτειες των παιδικών κι εφηβικών μας χρόνων, έχει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της εγκατάλειψης που επέδειξαν οι κυβερνήσεις και προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου μας. Αυτό το Άλσος, που δεν είναι δικό μας, αλλά το έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές, μπορεί και πρέπει να σωθεί. 

Μπορούμε κι οφείλουμε να το διασώσουμε. 

 Η πόλη μας έχει ήδη δώσει μάχες για το Άλσος σε όλα τα επίπεδα κι εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά πως ένας από τους βασικούς λόγους που μας εμπιστεύθηκε τη Διοίκηση του Δήμου είναι οι θέσεις και το πρόγραμμά μας γι'αυτό. Έτσι, πιστοί στη δέσμευση και την ευθύνη που αναλάβαμε, συνεργαζόμαστε με ειδικούς επιστήμονες (γεωπόνους, δασολόγους κα.) κι έχουμε καταρτίσει πλήρες πρόγραμμα για τη διάσωση και την αναζωογόνηση του Άλσους. Όμως, δεν αρκεί μόνο μια αποφασισμένη Δημοτική Αρχή, δεν αρκούν μόνο έμπειροι επιστήμονες. Το Άλσος μας χρειάζεται όλους κι όλες, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο. 

 Απευθυνόμαστε σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, σε κάθε φορέα της πόλης και σε όλες τις Σχολικές Κοινότητες του Δήμου μας για να υλοποιήσουμε μαζί το πρόγραμμα «ΑΛSOS ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΑΛΣΟΣ, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ»

Σας καλούμε στην πρώτη εξόρμηση την Κυριακή 19 Οκτωβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι το απόγευμα. Ήδη οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και η δημοτική μας ομάδα καταρτίζουν το πρόγραμμα της ημέρας, αλλά θα ήταν μεγάλη χαρά να συμβάλλετε κι εσείς σ' αυτό, αφού αυτή η μέρα είναι του καθενός και της καθεμιάς μας. 

Περιμένουμε τις ιδέες, τις προτάσεις και τις δηλώσεις συμμετοχής σας καθημερινά στα εξής τηλέφωνα και email: 2132049017 - 2132049012 - press@neafiladelfeia.gr 

 Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, 

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Η μάχη με τα οργανωμένα συμφέροντα μόλις ξεκίνησε

δελτίο τύπου Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας




«Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Η μάχη με τα οργανωμένα συμφέροντα που απομυζούν τη δημόσια περιουσία μόλις ξεκίνησε», δήλωσε από το αστυνομικό τμήμα της Φιλαδέλφειας, όπου κρατούνταν μέχρι πριν λίγο δυο αντιδήμαρχοι, ο δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος. Οι αντιδήμαρχοι, Βαγγέλης Κουμαριανός και Μιχάλης Λάλος, βρέθηκαν… κατηγορούμενοι, αφού μηνύθηκαν… για απειλή από τον μισθωτή του κυλικείου και του ανθοπωλείου του Δημοτικού Κοιμητηρίου, ο οποίος οφείλει στο Δήμο περισσότερα από 1.000.000 ευρώ!  «Είναι αδιανόητο να υπολειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί  λόγω έλλειψης χρημάτων, την ώρα που κάποιοι επιτήδειοι χρωστάνε στο Δήμο αστρονομικά ποσά», δήλωσε ο Δήμαρχος. Ο μισθωτής χρωστά στο Δήμο 947.771,80 ευρώ πλέον των νομίμων προσαυξήσεων (επίσημα στοιχεία του Μαρτίου 2014). Σημειώνουμε ότι έχουν εκδοθεί δυο διαταγές απόδοσης μισθίου, με βάση τις οποίες ο μισθωτής  έχει αποβληθεί από τις δυο επιχειρήσεις από τον Ιούλιο του 2014. Παρόλα αυτά, εξακολουθούσε να νέμεται παράνομα και τις δυο επιχειρήσεις, προκαλώντας ϕφθορές της δημοτικής περιουσίας. Επιπλέον, την Πέμπτη η Δημοτική Αρχή διαπίστωσε ότι το κυλικείο τροφοδοτείται παράνομα με ρεύμα από το Δημοτικό Κοιμητήριο κι έδωσε εντολή για την άμεση διακοπή της παροχής του. Σήμερα, ύστερα από έλεγχο που διενήργησαν οι υπηρεσίες του Δήμου, διαπιστώθηκε ότι το κυλικείο λειτουργεί χωρίς νόμιμη άδεια. Η Διοίκηση του Δήμου ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον μισθωτή. Οι αντιδήμαρχοι προσήλθαν στο αστυνομικό τμήμα, ώστε να καταθέσουν. Εκεί δέχτηκαν μια απρόκλητη κι ανοίκεια επίθεση από τον μισθωτή, ο οποίος… υπέβαλε μήνυση σε βάρος τους για απειλή! «Είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά κι επαναλάβαμε τη δέσμευσή μας και στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε με οργανωμένα συμφέροντα προς όφελος της πόλης», δήλωσε ο δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος. «Η μήνυση που μας ασκήθηκε είναι ανυπόστατη και χωρίς βάση. Έγινε με προφανή στόχο να μας αποτρέψει να συνεχίσουμε τη διαδικασία, εμείς όμως δε θα κάνουμε πίσω», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, Βαγγέλης Κουμαριανός. Οι δυο αντιδήμαρχοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ο Μιχάλης Λάλος έδωσε ένορκη κατάθεση. Ο φάκελος θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ενώ η Δημοτική Αρχή θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της προκειμένου να υπερασπιστεί το συμφέρον των δημοτών.


φωτογραφίες του Μάνου Καμπούρη, στις οποίες απεικονίζεται η Δημοτική Αρχή έξω από το ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας



περισσότερες φωτογραφίες....