Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ευτυχία Χ. Παπαλουκά - Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας - υποψ. Δημοτική Σύμβουλος με τον Άρη Βασιλόπουλο και τη Δύναμη Πολιτών

Βιογραφικό:


Είμαι γεννημένη το 1990, μεγάλωσα και κατοικώ μόνιμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην περιοχή "Απομάχων". Η καταγωγή μου από την πλευρά του πατέρα μου είναι προσφυγική, από την Αττάλεια της Μικράς Ασίας. Γονείς μου είναι η Όλγα Τσουκαλά και ο Χαράλαμπος Παπαλουκάς που εργάζεται στον ΕΟΠΥΥ Νέας Φιλαδέλφειας. αδελφός μου Αντώνης είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Τα μαθητικά μου χρόνια τα πέρασα στα Δημόσια σχολεία της πόλης μας, αποφοίτησα από το 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας και υπήρξα αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας. Μαθήτρια της 2ας Λυκείου έδωσα γραπτές εξετάσεις που έγιναν σε Πανελλήνια κλίμακα από την Βουλή των Ελλήνων κι επιλέχθηκα μεταξύ χιλιάδων υποψηφίων, ως μία Νέα εκ των 300, για να συμμετάσχω στη Βουλή των Εφήβων. Σπούδασα στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, ενώ από το πρώτο έτος της φοιτητικής μου ζωής εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στον Ιδιωτικό τομέα. Ως φοιτήτρια συμμετείχα ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και στα 20 μου χρόνια, το 2010, εξελέγην Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.



Γιατί συμμετέχω στη Δύναμη Πολιτών: 

 - Επειδή η εμπειρία από τη θητεία μου στο τρέχον Δημοτικό συμβούλιο με έπεισε ότι απαιτούνται ρήξεις σε επίπεδο πολιτικών επιλογών και ανανέωση σε επίπεδο προσώπων προκειμένου η πόλη μας να αποκτήσει πνοή.

 - Επειδή γνώρισα τους συναγωνιστές της Δύναμης Πολιτών και τον Άρη Βασιλόπουλο στην κοινωνία, στις γειτονιές, στις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση που υφίσταται κάθε τι δημόσιο και λαϊκό. Όχι σε κλειστά γραφεία, όχι σε καφέ «παραγόντων», όχι «παζαρεύοντας» ψήφους.

- Επειδή δεν μπορώ να παρακολουθώ αμέτοχη όλο το παλιό πολιτικό σύστημα που βρίσκεται σε αποσύνθεση, τόσο τοπικά όσο και κεντρικά, να προσπαθεί να «απεκδυθεί των ευθυνών του» και να αυτοπαρουσιαστεί ως κάτι το «νέο» και «διαφορετικό» που θα δώσει λύσεις σε προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε. 

- Επειδή δεν μπορώ να μην αντιδράσω στη σκόπιμη προσπάθεια «από-πολιτικοποίησης» των Αυτοδιοικητικών εκλογών, που συσκοτίζει την πραγματικότητα στους πολίτες. Τη στιγμή που η εφαρμογή του Καλλικράτη, σε συνδυασμό με τα μνημόνια, οδηγεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομική αλλά και θεσμική διάλυση, όσοι υποψήφιοι «νίπτουν τας χείρας τους» και δηλώνουν «ανεξάρτητοι» και «απολίτικοι απλοί δημότες», όσοι θέλουν να πολιτεύονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν τοποθετούν εαυτούς ευθέως απέναντι στην επέλαση εις βάρος της Αυτοδιοίκησης και ενάντια στην μετατροπή της από θεσμικό κέντρο των πολιτών σε έναν διαχειριστικό φορομπηχτικό μηχανισμό, δεν έχουν πρόθεση να υπερασπιστούν ούτε την Αυτοδιοίκηση, ούτε τα συμφέροντα του Δήμου μας.

 - Επειδή ο επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υπ. Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος είναι ένα πραγματικά ικανό και άξιο πρόσωπο. «Ικανός και άξιος» στις παρούσες συνθήκες είναι μόνο όποιος συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στη δημιουργία και ανάπτυξη ενός πολιτικού κινήματος αντίστασης, ανατροπής και κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη, μακριά από λογικές ανάθεσης και παραγοντισμούς. Άξιος είναι μόνο όποιος θέτει ως στόχο της δράσης του την ενεργοποίηση των ίδιων των πολιτών και προωθεί την αυτοοργάνωσή τους στον αγώνα για ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Αυτό κάνει ο Άρης Βασιλόπουλος μπαίνοντας ως επικεφαλής στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. 

- Επειδή η δημοτική παράταξη Δύναμη Πολιτών, με όλα τα άξια στελέχη της να προσφέρουν ανιδιοτελώς στη συλλογικότητα και τελικά στην κοινωνία, από τους ιδρυτές που στηρίζουν την παράταξη με τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία τους, μέχρι τους νεότερους που φέρνουν μαζί τους όλο το πάθος για την αλλαγή, αποτελεί υπόδειγμα δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης. Με θεσπισμένες δημοκρατικές διαδικασίες και όργανα, κοινή στόχευση όλων των μελών της και συλλογικό αγώνα για την επίτευξη των στόχων που τίθενται προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας.

Αυτοί είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους συστρατεύομαι κι εγώ δίπλα στη Δύναμη Πολιτών και τον Άρη Βασιλόπουλο, γι' αυτό και θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος, στο ψηφοδέλτιο της Ελπίδας, της Ανατροπής, της Νίκης!