Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Κατασκευή παιχνιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά στο ΠΠΙΕΔ

Το πρωί της Κυριακής 9 Νοέμβρη το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς γέμισε από παιδικές φωνές και χαμόγελα. Το κάλεσμα που απευθύναμε στους μικρούς Φιλαδελφειώτες και Χαλκηδονιώτες, μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού, βρήκε θετικούς τους αποδέκτες του, που ζωντάνεψαν με την παρουσία τους το Ίδρυμα και μας έκαναν όλους χαρούμενους και υπερήφανους με την ενέργεια, τη φαντασία, τη δημιουργικότητά τους.

Η δράση που συνδιοργανώσαμε το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς και το Σώμα Ελλήνων Οδηγών είχε ως κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών μας φίλων σε σχέση με την ανάγκη για σεβασμό και προστασία της φύσης.

Μέσα από την επαναχρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών για την κατασκευή όμορφων παιχνιδιών, τα παιδιά έλαβαν μηνύματα σχετικά με τα «σκουπίδια», την μόλυνση του περιβάλλοντος (αλλά και της γειτονιάς), τη σημασία της ανακύκλωσης.Επιπλέον, η δράση στόχευε στο να καλλιεργηθεί στα παιδιά ομαδικό πνεύμα και διάθεση συνεργασίας μεταξύ τους, μέσα από τη συμμετοχή στις δραστηριότητες και τα εργαστήρια κατασκευής παιχνιδιών που οργανώθηκαν από τους Οδηγούς στο χώρο του Παγκοσμίου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς.

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο για την παρουσία του, τους Οδηγούς για την άψογη συνεργασία, όλους όσοι συνετέλεσαν στην διοργάνωση και την απόλυτη επιτυχία αυτής της παιδικής γιορτής για τη φύση και τη φιλία, ευχαριστούμε όλους τους γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους και μας τα εμπιστεύτηκαν, αλλά και τα ίδια τα παιδιά για τις όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε παίζοντας και μαθαίνοντας. Δεσμευόμαστε πως θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις, στην ίδια κατεύθυνση με αυτή της σημερινής, και είμαστε δεκτικοί σε προτάσεις και ιδέες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ppied@neafiladelfeia.gr

Ευτυχία Παπαλουκά- Αντιπρόεδρος Παγκοσμίου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς