Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Δεν είσαι ο μόνος, δεν είσαι μόνος. Επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχή οικογένεια στη Νέα Χαλκηδόνα.

Δύο μέρες μετά τη δημοσίευση της ανοιχτής επιστολής μου προς τους έχοντες ανάγκες συνδημότες έλαβα μεταξύ των άλλων και το ηλεκτρονικό μήνυμα που δημοσιεύεται αυτούσιο. 
Ο λόγος για τον οποίο δημοσιεύεται (με τη συναίνεση του αποστολέα) είναι η προσπάθεια ενθάρρυνσης κάθε συνδημότη μας που χρειάζεται βοήθεια να απευθυνθεί σε εμένα προσωπικά και κατ'επέκταση στο Κίνημα Δεν Πληρώνω και δημιουργίας ενός δικτύου αντίστασης και αλληλεγγύης στο Δήμο μας. 



Καλησπερα κυρια Παπαλουκα, με λενε ....... ....... και μενω στη Νεα Χαλκηδονα. Ειμαι μανα τριων παιδιων, ανεργη εδω και εναμισι χρονο και ο αντρας μου το ιδιο εδω και δυο χρονια. Επιπλεον εχουμε χαση την ασφαληση μας και ειμαστε τελειως ξεκρεμαστοι. 

Η ΔΕΗ μας εχει κοψει το ρευμα εδω και δυο μηνες περιπου. Ειχαμε κανει διακανονισμο αλλα επειδη δεν εχουμε κανενα εσοδο δεν μπορουσαμε να πληρωνουμε. 

 Οπως καταλαβαινετε υπαρχει σοβαρο προβλημα γιατι ουτε λεφτα για πετρελεο υπαρχουν και επισης τα παιδια που πανε ολα σχολειο τωρα που εχει μικρυνει η μερα δε μπορουν καν να διαβασουν τα μαθηματα τους. Ειδε μια γειτονισσα που μας βοηθαει που πηγαινουν τα παιδια σπιτι της και διαβαζουν την ανακοινωση σας και πηρα το θαρος να σας γραψω. 

Παντα ειμασταν αξιοπρεπης οικογενεια αλλα αυτα τα λαμογια μας καταντησαν φτωχους και να τα βγαζουμε περα δυσκολα. Πηγα αρχικα στο δημαρχειο να μιλησω στη δημαρχο την ειδα και μου ειπε οτι θα με ενημερωσουν αν μπορει να γινει κατι..Περασε ενας μηνας και ξαναπηγα στο δημαρχειο και μου ειπαν οτι δεν ειναι εκει η δημαρχος και αν υπαρχουν νεα θα με ειδοποιησουν. Κοροιδια. Ας λεγαν απο την αρχη οτι δεν μπορουν να κανουν κατι. 

 Ζουμε οικογενειακα δυσκολες στιγμες, στο σκοταδι και στο κρυο. Ψαχνουμε δια δουλεια αλλα τιποτα. Μπορειτε να κανετε κατι για το ρευμα τουλαχιστον. Θα ηταν τεραστια ανακουφιση. Σας ευχαριστω πολυ. 



Καλησπέρα κυρία ........ Καλά κάνατε και απευθυνθήκατε σε εμάς. 

Ο σκοπός της ανοιχτής μου επιστολής προς τους δημότες της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ήταν να σπάσει η σιωπή και να βγουν τα προβλήματα στην επιφάνεια, προκειμένου να δώσουμε συλλογικά λύσεις, στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης. 

 Πρέπει όλοι μαζί, ως ενεργοί πολίτες, να αγωνιστούμε προκειμένου να μη μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς νερό και χωρίς τα βασικά και απαραίτητα για την επιβίωση κοινωνικά αγαθά. 

 Στείλτε μου την διεύθυνσή σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και το όνομα που γράφει το κουδούνι του σπιτιού σας και θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας κάποιο μέλος των συνεργείων επανασυνδέσεων του Κινήματος Δεν Πληρώνω, προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα η επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος. 

Κάποια στιγμή θα κανονίσουμε να τα πούμε και από κοντά. 

Επίσης θα ήθελα την άδειά σας για να δημοσιεύσω (χωρίς φυσικά τα προσωπικά σας στοιχεία) το ηλεκτρονικό σας μήνυμα, καθώς αυτό θα βοηθήσει να ενθαρρυνθούν και άλλοι συμπολίτες μας με παρεμφερή προβλήματα και να έρθουν σε επαφή μαζί μας. 

Ευτυχία Παπαλουκά 


Κυρια Παπαλουκα ο Θεος να σας εχει καλα εσας και τα παιδια που ηρθαν και μου συνδεσαν το ρευμα. Η ζωη μας απο σημερα αλλαξε και τα παιδακια μου εχουν πολυ μεγαλη χαρα. 
Να τα δημοσιευσετε ολα και εδωσα και συνεντευξη χωρις το προσωπο μου στην καμερα των παιδιων για να τους εξηγησω τα προβληματα. Ευχαριστω πολυ, μας δινετε κουραγιο να συνεχισουμε να ζουμε και να ελπιζουμε σε καλυτερο αυριο



Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή της Δημοτικής Συμβούλου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Ευτυχίας Παπαλουκά προς τους έχοντες ανάγκη συνδημότες





Πολλοί συμπολίτες μας, με βρίσκουν συχνά στο δρόμο και μου εκφράζουν την οδύνη τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών εξαθλίωσης του λαού.

Πολλοί εξ αυτών δεν έχουν χρήματα για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, άλλοι εξ αυτών ζουν στο σκοτάδι αφού η ΔΕΗ τους έχει κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι και άλλοι έχουν προβλήματα με τις τράπεζες και την εφορία και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της κατάσχεσης του σπιτιού τους.

Μαζί με το Κίνημα Δεν Πληρώνω και τους συναγωνιστές του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, έχουμε επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα σε δεκάδες νοικοκυριά και έχουμε βοηθήσει ποικιλοτρόπως συμπολίτες μας που μας είχαν ανάγκη.

Για την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ ημών και των συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, προκειμένου να οργανώσουμε καλύτερα τη δράση μας και την κοινωνική αλληλεγγύη, παρακαλώ να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις epitropifiladelfeias@gmail.com        και  epitropes2010@gmail.com και e.papalouka@yahoo.gr


Ευτυχία Παπαλουκά, ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδελφειας-Χαλκηδόνας, μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Όταν το κράτος δικάζει την κοινωνία, η κοινωνική απελευθέρωση είναι ευθύνη όλων μας

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο κοντινότερος φορέας στον πολίτη. Είναι το θεσμικό κέντρο των πολιτών. Όλοι εμείς οι αιρετοί στην Αυτοδιοίκηση πρέπει να εντάσσουμε στη δράση μας τη συμμετοχή μας σε κάθε κοινωνικό και εργατικό αγώνα και όχι απλά να περιοριζόμαστε σε θέματα τεχνοκρατικά, που αφορούν τα στενά πλαίσια του Δήμου. Ειδικά σε μία περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, κατά την οποία ο λαός σπαράζεται προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων μιας "ολιγαρχίας" από το πολιτικό προσωπικό της.


Το πρωί της 15ης Νοέμβρη βρεθήκαμε στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου συναντήθηκαν αγωνιστές της πρωτοπορίας του λαϊκού κινήματος ως κατηγορούμενοι.

Η πρώτη από τις δίκες αφορούσε το Κίνημα Δεν Πληρώνω, τον κατεξοχήν πολιτικό φορέα της πολιτικής ανυπακοής και της λαϊκής αντίστασης στην πράξη. Αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω δικάζονταν, αυτή τη φορά όχι από τους γνωστούς μεγαλοεργολάβους-μεγαλοεκδότες αλλά από το φασιστικό παρακρατικό τους δεκανίκι.

Η έτερη δίκη της ίδιας ημέρας, στον ίδιο χώρο, είχε ως κατηγορούμενους τους ηρωικούς χαλυβουργούς που με την απεργία διαρκείας τους αποτέλεσαν φάρο ελπίδας και αγωνιστικότητας για όλη την εργατική τάξη. Κατήγοροί τους το κράτος των βιομηχάνων και ο απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Η παρουσία μου εκεί ως ενεργού πολίτη, δημοτικής συμβούλου και μέλους του Κινήματος Δεν Πληρώνω, με το οποίο έχω δώσει με συνέπεια κοινωνικούς αγώνες, σηματοδοτούσε την ανάγκη για πολιτική και φυσική συστράτευση όλων των αγωνιζόμενων πολιτών και φορέων σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο απέναντι στον κοινό εχθρό


Ευτυχία Παπαλουκά - ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας




 

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Τοποθέτηση Ευτυχίας Παπαλουκά σχετικά με τα δημοτικά τέλη Kαθαριότητας, Φωτισμού, Δημοτικού φόρου 2013-2014 (κατά την 27η Συνεδρίαση του ΔΣ)


Φέρνετε σήμερα 4 Νοεμβρίου 2013, προς ψήφιση την αναπροσαρμογή των συντελεστών καθαριότητας και φωτισμού και δημοτικού φόρου των ετών 2013-14.

Δηλαδή μετά από ένα χρόνο περίπου για το έτος 2013. Και αυτό μετά από υπόδειξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Υπάρχει μεγάλη ευθύνη τόσο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ενέκρινε τον προυπολογισμό του 2013 χωρίς τις απαραίτητες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου περί επιβολής των τελών, όσο και της εναπομείνασας διοίκησης που πεισματικά μέχρι σήμερα δεν έφερνε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Και αυτό παρά τις επισημάνσεις που γίνονταν σε κάθε σχεδόν συνεδρίαση από τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ερωτώ λοιπόν, με ποιο δικαιολογητικό έγγραφο η ΔΕΗ εισπράττει τα τέλη αυτά όλο το 2013 αφού είναι γνωστό ότι αποφάσεις σχετικά με τα τέλη πρέπει να λαμβάνονται κάθε χρόνο εκτός και αν το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του έχει ορίσει κάτι διαφορετικό. Αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί γιατί υπάρχει μεγάλη ευθύνη εκ μέρους των υπευθύνων. Δεύτερο ζήτημα: Ποια στοιχεία θα πρέπει να λάβει υπόψιν του το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα για να αποφασίσει πώς θα επιβάλει τα τέλη αφού για το 2013 θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν τα έσοδα και τα έξοδα του 2012 και για το 2014 του έτους 2013. Όπως θα θυμάστε είχε έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα επιβολής των τελών αυτών για το 2013 με την απόφαση της ΟΕ 222/2012 και απερρίφθει από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση της διοίκησης που όριζε να παραμείνουν τα τέλη στο ύψος του 2011.

Τότε είχαμε προτείνει μείωση κατά 10% γιατί τα ανταποδοτικά έσοδα ήταν περισσότερα κατά 450.000 ευρώ σε σχέση με τα έξοδα. Η πρόταση αυτή είχε στηριχθεί στα στοιχεία που είχαμε λάβει από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Έκτοτε το θέμα δεν επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ληφθεί νεότερη απόφαση παρότι ο νόμος είναι σαφής και ορίζει πως χρειάζεται κάθε χρόνο η λήψη νέας απόφασης για την επιβολή των τελών.

Συνεχίζει λοιπόν μέχρι σήμερα ο Δήμος να εισπράττει τα τέλη μέσω της ΔΕΗ χωρίς απόφαση, δηλαδή παρανόμως. Δεν μπορεί λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο με μία εισήγηση και για τα δύο έτη (2013, 2014) να φέρνει το θέμα, γιατί το κάθε έτος έχει διαφορετικά στοιχεία εσόδων και εξόδων.

Τρίτο ζήτημα: Για πρώτη φορά-και το τονίζω αυτό- μετά από τρία χρόνια, έρχεται η διοίκηση προεκλογικά να βοηθήσει όλες τις αδύναμες ομάδες (άπορους, ΑμεΑ, πολύτεκνους κλπ) με έκπτωση των δημοτικών τελών.

Σημειωτέον πως δεν υπάρχουν στοιχεία όσον αφορά το ποσό στο οποίο ανέρχεται το κόστος της ενέργειας αυτής.

Γιατί όπως με πληροφόρησαν οι υπηρεσίες του Δήμου, δεν υπάρχουν καταστάσεις παρά μόνο πληροφόρηση σχετικά με τους απόρους, που κατά προσέγγισή μπορούμε να υπολογίσουμε σύμφωνα με τα στοιχεία του κοινωνικού παντοπωλείου.

Είναι απαράδεκτο το θέμα της στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων να αντιμετωπίζεται κατά αυτόν τον τρόπο.
Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει μέριμνα παρά μόνο προεκλογικά και για λόγους εντυπωσιασμού, χωρίς καμία οργάνωση και διαφάνεια.

Επόμενο ζήτημα: Τώρα που σας υπεδείχθει από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να γίνει ισοσκελισμός εσόδων-εξόδων για το τρέχον έτος, το πήρατε απόφαση να αφαιρέσετε 448.932,98 ευρώ από τα έξοδα ανταποδοτικών τελών με την αιτιολογία ότι η προυπολογισθείσες δαπάνες ήταν υπερδιογκωμένες.

Μα, σε όλες τις εισηγήσεις σας για αναμορφώσεις του προυπολογισμού αναφερόταν ότι έχουν αναγραφεί υπερδιογκωμένα έσοδα και απαιτούνταν αναμορφώσεις.

Όμως ποτέ δε φέρατε τέτοιες μειώσεις των ποσών, προκειμένου ο προυπολογισμός να είναι πραγματικός ως ο νόμος επιτάσσει.

Και έτσι βλέπουμε σήμερα το εξης παράξενο: ο προυπολογισμός του 2014 να έρχεται για ψήφιση με περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα σε σχέση με τους προυπολογισμούς των περασμένων ετών.

Δηλαδή ο προυπολογισμός του 2014 ανέρχεται στα 23.465.179,35 ευρώ ενώ όλη την περασμένη τριετία είχαμε προυπολογισμούς της τάξης των 34 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Έπρεπε να έρθει το Παρατηρητήριο από το κράτος για να μαζευτείτε;

Ζητάτε λοιπόν να διατηρηθούν οι συντελεστες για το 2014 όπως ισχύουν σήμερα και ρωτώ και πάλι πώς θα γίνει αυτό αφού απόφαση από το 2013 δεν υπάρχει..;

Και υπενθυμίζω πως δεν είχε εγκριθεί η τελευταία εισήγηση δημοτικών τελών που είχατε φέρει γιατί υπήρχε περίσσευμα στα έσοδα 450.000 ευρώ κλείνοντας η χρήση του 2012 και σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να γίνει μείωση των τελών τουλάχιστον κατά 10%.

Όμως εσείς εντελώς παράνομα, διατηρήσατε ετσιθελικά τους ίδιους συντελεστές για το 2013 και τώρα ζητάτε να διατηρήσετε τους ίδιους συντελεστές του 2012 και για το 2014. Είμαστε σοβαροί; Επειδή εσείς κάνατε λάθη και αυθαιρεσίες, θα πληρώνει ο λαός της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας;

Δεν ψηφίζω λοιπόν τη διατήρηση των συντελεστών και προτείνω μείωση κατά τουλάχιστον 15%.

Ευτυχία Παπαλουκά, ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

"Ελεύθεροι Δρόμοι" στη Νέα Φιλαδέλφεια (φωτογραφιες)

Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου, στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς, στη Νέα Φιλαδέλφεια, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση του Κινήματος Δεν Πληρώνω

 Το θέμα της εκδήλωσης ήταν "Ελεύθεροι Δρόμοι" και συντονιστές ήταν η Ευτυχία Παπαλουκά, ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω και ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης, οργανωτικός Γραμματέας Νεολαίας του Κινήματος Δεν Πληρώνω. 

 Η αίθουσα στο ισόγειο του Παγκοσμίου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς γέμισε από μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, φίλους και συναγωνιστές από άλλους πολιτικούς χώρους, ενδιαφερόμενους πολίτες και κατοίκους της περιοχής. 

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Χάρης Τομπούλογλου, αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Καλημέρα Όμορφη Πόλη", ο Παντελής Γρετζελιάς, πρώην Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφεια και Δημοτικός Σύμβουλος, ο Χρήστος Δημακόπουλος, ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, η Βάλια Ματσουκά, Δημοτική Σύμβουλος και ο Άρης Βασιλόπουλος εκ μέρους της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Πολιτών", ο Σπύρος Γραμμένος Δημοτικός Σύμβουλος της δημοτικής παράταξης "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" και πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, ο Χρήστος Τριανταφύλλου πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, ο αντιπρόεδρος του ΠΠΙΕΔ Σπύρος Καβακόπουλος και ο πρόεδρος της Pulse RC Γιώργος Αράπογλου. 

Στην έναρξη της εκδήλωσης η Ευτυχία Παπαλουκά παρουσίασε στο ακροατήριο, με τη χρήση power point, ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις συμβάσεις παραχώρησης των Εθνικών μας δρόμων και τις Κοινοπραξίες. Βασιζόμενη σε οικονομικά και νομικά στοιχεία τόνισε την αδικία και την πολιτική ανηθικότητα που χαρακτηρίζει την επιβολή πληρωμής διοδίων στο λαό. Επίσης φάνηκε πως πίσω από τις συμβάσεις παραχώρησης, σε παγκόσμιο επίπεδο, βρίσκονται οι ίδιες εταιρίες και τα ίδια φυσικά πρόσωπα που καρπώνονται από το υστέρημα του λαϊκού κόσμου που φτωχοποιείται. 

Το λόγο έλαβε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Τόνισε την ανάγκη ενότητας και αλληλεγγύης των δυνάμεων που δρουν προς όφελος του λαού και αντιμάχονται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Αναφέρθηκε, εκτός των άλλων και στις διώξεις, τόσο εις βάρος του ιδίου, όσο και εις βάρος άλλων συναγωνιστών και πολιτών που αγωνίζονται για την προάσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών. 

Στη συνέχεια, στο βήμα προσήλθε ο Κώστας Παπαδάκης, εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δικηγόρος, με ειδικές γνώσεις στα ζητήματα των συμβάσεων παραχώρησης. Στο λόγο του, προβλήθηκε η ανάγκη πολιτικής ανυπακοής, αντίστασης, ανατροπής του συστήματος που αφαιμάζει το λαό. Τάχθηκε υπέρ της ενότητας των οργανωμένων δυνάμεων του λαού και της συστράτευσης σε ενιαίο μέτωπο. 

Εκ μέρους του Ε.Πα.Μ. το λόγο πήρε ο Δημήτρης Κυπριώτης που όπως και οι προηγούμενοι ομιλητές μίλησε για την ανάγκη ενότητας και συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων. Αναφερόμενος στο Κίνημα Δεν Πληρώνω τόνισε πως δεν θα διωκόταν από τους μεγαλοεργολάβους εάν δεν ήταν η δράση του ουσιαστική. 

 Το λόγο πήραν επίσης ο Βασίλης Παπανικολάου, η Βαρβάρα Βολτέα και ο Αλέξανδρος Λάμαρης, δικηγόροι, μέλη της Νομικής Ομάδας του Κινήματος Δεν Πληρώνω που παρέχουν ανιδιοτελώς τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και στηρίζουν το Κίνημα εμπράκτως. Ο Βασίλης Παπανικολάου μίλησε για τις διώξεις, το ρόλο της Δικαιοσύνης και την ανάγκη διεκδικήσεων και πίεσης πολιτών και κινημάτων από τη βάση της κοινωνίας. Η Βαρβάρα Βολτέα μίλησε για την ταξική φύση της Δικαιοσύνης και ο Αλέξανδρος Λάμαρης ανέλυσε τη δίκη των Παπαδόπουλου-Λεκάκου στην Κόρινθο και εξέθεσε τα πολιτικά του συμπεράσματα. 

 Για την άθλια κατάσταση των αιματοβαμμένων ελληνικών δρόμων μίλησε ο Θεοδόσης Τεμζελίδης, μέλος του ΔΣ της ΛΕΜΟΤ, εκπρόσωπος της ΜΟΤΟΕ και μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Τόνισε το πόσο απαράδεχτο είναι οι πολυεθνικές να εισπράττουν διόδια από δρόμους-σκοτώστρες. 

Ο Αποστόλης Αυλακιώτης, πρόεδρος του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Μώλου Φθιώτιδας και μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω, μίλησε ως αυτοκινητιστής και αναφέρθηκε σε συγκλονιστικά περιστατικά από την προσωπική του πείρα, τα οποία καταδεικνύουν τα εγκλήματα της πολιτείας σε σχέση με τις μετακινήσεις. 

Τελευταίος ομιλητής ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω και μέλος ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων ΓΝ Πατησίων. Έβαλε το θέμα της καταγγελίας των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων σε ένα γενικό πλαίσιο αγωνιστικής ανυπακοής και διεκδικήσεων και σε τομείς όπως η δημόσια υγεία, η δημόσια παιδεία και η αυτοδιοίκηση. 

Ο λόγος επίσης δόθηκε σε άλλους παριστάμενους μεταξύ των οποίων, ο Μάνος Μεγαγιάννης, Γραμματέας της Νεολαίας του Κινήματος Δεν Πληρώνω, ο Δημήτρης Πάνου, δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Πόρου και η Μαρία Λεκάκου μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω. 

Την εκδήλωση έκλεισε η Ευτυχία Παπαλουκά καλώντας σε συστράτευση και κοινό αγώνα για την προάσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.